Ανακοινώσεις

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

fytofarmaka1

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΑΠΟ 26/11/2015 ΤΟ ΝΕΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

 

Όλοι οι επαγγελματίες χρήστες γεωργικών φαρμάκων Σύμφωνα με το άρθρο 12 της ΚΥΑ 8197/90920/22-7-2013, υποχρεούνται να κατέχουν το πιστοποιητικό ορθολογικής χρήσης από τις26 Νοεμβρίου 2015 και μετά , προκειμένου να προμηθεύονται νόμιμα τα γεωργικά φάρμακα.

Η έννοια του «επαγγελματία χρήστη γεωργικών φαρμάκων» δεν ταυτίζεται απαραίτητα με τον «κατά κύριο επάγγελμα αγρότη». Επαγγελματίας χρήστης γεωργικών φαρμάκων είναι αυτός
που παράγει αγροτικά προϊόντα με σκοπό την πώληση σε τρίτους.

Διαδικασία χορήγησης πιστοποιητικών
Με τη συμμετοχή του ενδιαφερόμενου σε εξετάσεις αποκτάται το πιστοποιητικό ορθολογικής χρήσης
γεωργικών φαρμάκων.
Το Κε.Δι.Βι.Μ 2 ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ είναι κέντρο εξετάσεων χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης των γεωργικών φαρμάκων.

Παράβολο εξετάσεων

Για τη συμμετοχή στις εξετάσεις χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης των γεωργικών φαρμάκων ο ενδιαφερόμενος καταβάλει παράβολο στο ΥΠ.Α.Α.Τ.:
• 25€ για την περίοδο μέχρι 26 Νοεμβρίου 2015
• 50 € για την περίοδο μετά την 25η Νοεμβρίου 2015

Τρόπος διεξαγωγής εξετάσεων

Οι εξετάσεις διεξάγονται μέσω ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής του ΥΠ.Α.Α.Τ. Ο χρόνος εξέτασης είναι μόνον καθημερινές, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από ώρα 8:00 πμ έως ώρα
2:00 μμ και ο ενδιαφερόμενος καλείται να απαντήσει σε σαράντα(40) ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής μέσα σε ορισμένο χρόνο των ενενήντα (90') λεπτών της ώρας.

Για τη χορήγηση του Πιστοποιητικού ο ενδιαφερόμενος πρέπει να απαντήσει σωστά τουλάχιστον σε είκοσι (20) ερωτήσεις. Με την ολοκλήρωση της εξέτασης οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται άμεσα με τον αριθμό των ερωτήσεων που απάντησαν σωστά για τη χορήγηση ή μη του πιστοποιητικού.
Το ΚΔΒΜ2-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ έχει αδειοδοτηθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ως κέντρο κατάρτισης και εξεταστικό κέντρο πιστοποίησης των επαγγελματιών χρηστών
γεωργικών φαρμάκων, στις περιοχές Θεσσαλονίκη, Γιαννιτσά, Δράμα και Πτολεμαΐδα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέγουν ένα από τα τρία προγράμματα υπηρεσιών κατάρτισης κ εξετάσεων πιστοποίησης που επιθυμούν να συμμετέχουν όπου αναγράφονται οι τρόποι διδασκαλίας με τις ανάλογες τιμές, όπου δεν συμπεριλαμβάνεται το κόστος του παραβόλου των εξετάσεων που καταβάλεται από κάθε ενδιαφερόμενο στο ΥΠ.Α.Α.Τ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση και να την στείλουν στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο fax: 2310538112

Για κάθε διευκρίνιση μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο: 2310 501770 Θεσσαλονίκης

και στα τηλέφωνα των Παραρτημάτων:

2521027942 Δράμα
2463024843 Πτολεμαϊδα
2382083443 Γιαννιτσά

 

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία 

Newsletter

Εγγραφείτε για να ενημερώνεστε για τα νέα Προγράμματα